top of page

Waarom starten met duiken?

Bijgewerkt op: 8 jun.

Duiken wordt steeds populairder en je ziet steeds meer mensen de sprong in het diepe wagen. Maar wat maakt duiken nu zo populair en waarom zou jij ook niet beginnen duiken?


Hier zijn een aantal redenen waarom mensen vaak besluiten om te starten met duiken:1. Ontdek een nieuwe wereld

Met 71% van het oppervlak bedekt met water, is onze wereld een blauwe planeet. Als je niet duikt, zie je maar 30% van de schoonheid die de aarde te bieden heeft. Het behalen van je duikbrevet opent een nieuwe wereld voor je. Onder water kun je een prachtige en fascinerende leefwereld ontdekken. Zwem tussen tropische vissen, zoetwatervissen of verken de kleurrijke koralen die de onderwaterwereld te bieden heeft. Laat je verrassen door de wonderen van de oceaan.


2. Een oase van rust

Het onderwaterleven is niet alleen adembenemend mooi, maar biedt ook een unieke ervaring van totale stilte. Onder water hoef je niet te praten; met slechts enkele gebaren kun je jezelf duidelijk maken.


Stel je eens voor: geen eindeloze gesprekken, geen geluiden van het drukke leven boven water, alleen jij en de stilte van de oceaan. Het is een ervaring die je volledig in het moment brengt en je de kans geeft om de wereld om je heen op een heel nieuwe manier te ervaren. Duiken is niet alleen een avontuurlijke activiteit, maar ook een meditatieve ervaring die je volledig tot rust brengt.


3. Zeer leuke groepsactiviteit

Duiken is een sociale activiteit die je nooit alleen doet. Je bent namelijk verplicht om altijd met een duikbuddy te gaan duiken. Dit zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar ook voor dubbel zoveel plezier, zowel aan de waterkant als onder water.


Veel duikers sluiten zich aan bij een duikclub, en dat is niet zonder reden. Het lidmaatschap biedt niet alleen de mogelijkheid om je duikvaardigheden te onderhouden, maar ook om samen met andere leden van de club fantastische duiken te maken.


Bij een duikclub vind je altijd wel iemand die samen met jou wil gaan duiken, of je kunt deelnemen aan georganiseerde clubduiken. Het is een geweldige manier om nieuwe duikplekken te ontdekken en je passie voor duiken te delen met anderen.


Wist je trouwens dat wanneer je bij ons je Open Water Brevet haalt, je gratis lid kunt worden van de duikclub van Sint-Niklaas, genaamd Sindivers, voor datzelfde jaar? Het is een uitstekende kans om deel uit te maken van een levendige duikgemeenschap en je duikavonturen naar een hoger niveau te tillen!


4. Duiken, een echte sport

Hoewel je onder water rustig beweegt - wat natuurlijk essentieel is om het onderwaterleven niet te verstoren - is duiken een zeer actieve sport. Tijdens het duiken activeer je verschillende spieren in je lichaam en verbrand je aanzienlijke calorieën.


Wist je dat je tijdens een uur duiken maar liefst ongeveer 400 calorieën verbrandt? Duiken is dus niet alleen een geweldige manier om de onderwaterwereld te verkennen, maar ook om fit te blijven en calorieën te verbranden. Het is de perfecte combinatie van avontuur en lichaamsbeweging!


5. Het is zoals fietsen

Je hoeft geen professionele zwemmer te zijn om te starten met duiken. Duiken is als fietsen: eenmaal je het onder de knie hebt, zul je het nooit meer verleren.


In het begin kan duiken misschien complex lijken. Je maakt immers kennis met nieuwe uitrusting en bevindt je op een plek waar je van nature niet gewend bent om te ademen. En dat laatste...dat hoef je natuurlijk niet opnieuw te leren... want dat kan je al ;-).


De uitrusting en de vaardigheden worden stap voor stap uitgelegd, zodat je ze onder de knie krijgt. En eenmaal je ze geleerd hebt, zul je ze niet meer vergeten. Natuurlijk raden we wel altijd aan om je vaardigheden op te frissen in het zwembad als je lange tijd niet hebt gedoken.


Dus waar wacht je nog op? Spring in het diepe en ontdek de wonderen van de onderwaterwereld!


 

Kortom? Waarom zou jij niet starten met duiken. Zoals je ziet... héél wat redenen om te starten. Stuur ons snel een mailtje of boek een cursus via de website en we sturen je zo snel als mogelijk een mailtje terug om alles in te plannen.


Tot snel!


Vele groeten,

Het Buddie4life - Team

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page